Mlada reprezentacija Hrvatske U-20 u Čakovcu pobijedila Rusiju 1:0

Prvu od dvije kontrolne utakmice mlada reprezentacija Hrvatske U-20 igrala je u Čakovcu na SRC Mladost. Pred petstotinjak gledatelja izabrana vrsta izbornika Roberta Jarnija pod svjetlima reflektora pobijedila je reprezentaciju Rusije 1:0 golom Nejašmića u posljednjoj minuti prvog dijela.

Puno bolje su djelovali naši mladi nogometaši u prvom dijelu i praktično opsjedali ruski gol.
Šanse su se redale jedna za drugom. U 11. minuti udarac Špikića brani najbolji ruski pojedinac vratar Syusev. Pet minuta kasnije neprecizan je Babić, a isti igrač pogađa vratnicu u 18. minuti.

Od 25. minute Rusi ostaju s igračem manje jer je drugi žuti , isključujući zaradio Nenakov. Pritisak na protivnički gol još više raste, a Špikić je ponovo neprecizan u 31. minuti. I onda na isteku posljednje minute prvog poluvremena nakon izvedenog kornera za Hrvatsku u skoku je najviši Darko Nejašmić koji glavom zabija za vodstvo od 1: 0.

U drugom dijelu oba izbornika napravila su puno promjena, a Rusi iako s igračem manje uspjeli su se obraniti tako da je ostao rezultat iz prvog dijela.

– Kontrolirali smo susret cijelo vrijeme, a u prvom dijelu uz konstantnu agresiju propisno smo se ispromašivali . Nakon isključenja ruskog igrača još više smo stisnuli i uspjeli postići pogodak. U drugom dijelu nakon puno izmjena opao je intenzitet i nismo bili tako kompaktni- kazao je naš Međimurec Robert Jarni.

Prema viđenom u ovoj reprezentaciji bilo je mjesta i za poneke igrače iz Međimurja.

– Pa jedan je Međimurac i igrao, Dario Vizinger ( igrač Celja ) koji je ušao u drugom poluvremenu . Znam da ima dosta kvalitetnih mladih igrača ovdje, koliko mi je poznato trojica igraju u drugoligašu Međimurju ( Pajić, Zanjko, Marcijuš) i kod sljedećih okupljanja u listopadu i studenom bit će prilika za sve – rekao je na kraju izbornik Jarni.

Drugi susret između izabranih vrsta Hrvatske i Rusije odigrat će se u petak 7. rujna na stadionu Trate u Nedelišću u 17 sati, ulaz je kao i u Čakovcu besplatan. (md)

Ostavi komentar