25 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Međimursko veleučilište u Čakovcu je postalo punopravni član Hrvatske zajednice inovatora

Međimursko veleučilište u Čakovcu je punopravni član Hrvatske zajednice inovatora.

Priopćenjem za javnost koje objavljujemo u nastavku priopćili su o značaju tog članstva za njihovu ustanovu.

-Da je riječ o prestižnom članstvu, dokazuje i činjenica da se MEV, postavši punopravnim članom, našao u društvu tek 15-ak uglednih visokoškolskih ustanova i fakulteta u Hrvatskoj.

Naime, članstvo u Hrvatskoj zajednici inovatora Međimurskom će veleučilištu omogućiti kvalitetniji rad na razvitku inovacijske djelatnosti te sudjelovanje u natječajima i projektima u području razvoja i primjene novih tehnologija i inovativnih rješenja namijenjenih hrvatskom i međunarodnom gospodarstvu.

Punopravno članstvo MEV-a potvrđeno je u četvrtak na svečanom otvorenju 20. međunarodne izložbe inovacija Arca 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gdje su dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga potpisali sporazum o suradnji.

S obzirom da i čakovečko Veleučilište veliki naglasak stavlja na poticanje istraživanja, razvoja i inovacija što je ključno za ostvarenje produktivnosti hrvatskog gospodarstva, ovim članstvom i suradnjom na zajedničkim projektima, MEV nastavlja promicati važnost znanosti, obrazovanja i istraživanja za razvoj inovativnog gospodarstva i poduzetništva.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE