2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Međimurski mali majstori državni prvaci!

Posljednjeg vikenda u svibnju u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održan je finalni dio državne razine natjecanja „Modelarska liga 2021./2022.“.

Natjecale su se 23 ekipe iz 19 županija u kategoriji učenika redovnih osnovnih škola i učenika s posebnim potrebama.

Ekipe Zajednice tehničke kulture Međimurske županije predstavljale su učenice iz Osnovne škole Domašinec, Mateja Kovač (7.r.) i Helena Perhoč (7.r.), s mentoricom Renatom Martinec i iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u sastavu  (7.r.) i Elvis Topčagić (oos), mentori  Vedran Vurušić i Kristina Najman.  

Zadatak natjecatelja je bio da izrade model kokoši koja hoda. Nakon puna 4 sata rada natjecatelji su predali svoje radove na vrednovanje. Ocjenjivala se preciznost i urednost izrađenog rada i njegova funkcionalnost tako da se u tri pokušaja „kokoš“ spuštala iz „kokošinjca“ na tlo. 

Obje međimurske ekipe osvojile su najveći broj bodova i prva mjesta, od toga ekipa iz Centra za odgoj i obrazovanje maksimalnih 40, a iz OŠ Domašinec 39.

Hrvatska zajednica tehničke kulture naše učenike i njihove škole nagradila je vrijednim poklonima pribora i alata te slijedi pozivnica za sudjelovanje na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti.      

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE