Međimurje očekuje najbolje nogometne ekipe iz 10 zemalja na turniru Međimurec U-14

turnir međimurec 2020 slika25
Turnir Međimurec 2020

U Međimurju će tako od petka 13. do nedjelje 15. boraviti najbolje nogometne ekipe iz Švicarske, Italije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Do početka 23. izdanja jednog od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe kategorije, Međimurca U-14 2021. ostalo je još par dana, a organizatori  poručuju kako je sve spremno za početak još jedne prekrasne međimurske sportske priče.

Predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer najavio je kako će turnir ponovno opravdati status kojeg uživa na Starom kontinentu.

Nakon prošle godine koju je obilježila pandemija koronavirusa i situacije kada smo imali samo hrvatske ekipe vraćamo se starom formatu. Imat ćemo 16 ekipa iz deset različitih država i kada se uzmu u obzir brojna epidemiološka ograničenja koja postoje to je veliki uspjeh, izjavio je Ganzer.

Utakmice će biti igrane u subotu i nedjelju na igralištima u Dunjkovcu-Pretetincu i Nedelišću, a zbog epidemioloških preporuka odustali smo od tradicionalnog svečanog otvaranja. Umjesto toga u petak ćemo ugostiti ekipe u Čakovcu i u Starom gradu im organizirati zanimljivo poslijepodne, kazao je Ganzer i najavio kako će cijelu priču iznijeti prava mala vojska volontera.

-Ovakav turnir ne bi bilo moguće organizirati bez podrške brojnih prijatelja nogometa u našem dijelu Međimurja, ali i pokroviteljima koji su u teškim trenutcima za gospodarstvo prepoznali Međimurec U-14 kao događaj kojeg vrijedi podržati, rekao je i dodao kako će ovog vikenda Međimurje moći nositi laskavu titulu prijestolnice europskog nogometa za mlade.

Kroz više od dva desetljeća održavanja na turniru su igrali brojni mladi nogometaši koji su kasnije izrasli u velike zvijezde svjetskog nogometa. Prilika da se buduća velika nogometna imena vide uživo se ne smije propustiti.
Budite i vi dio sportskog spektakla u Dunjkovcu-Pretetincu, dođite, navijajte i uživajte u čarima nogometne igre.

EKIPE KOJE SUDJELUJU:

GNK DINAMO ZAGREB
HNK HAJDUK SPLIT
NK OSIJEK
FK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD
FC LEGIJA VARŠAVA
FC LUGANO
NK VARAŽDIN
NK MARIBOR
NŠ MURA
FK ADRIA PODGORICA
FC UDINESE CALCIO
ŠK SLOVAN BRATISLAVA
FC MTK BUDAPEST
NK SLAVEN BELUPO KOPRIVNICA
NK MEĐIMURJE ČAKOVEC
NK MEĐIMUREC DUNJKOVEC – PRETETINEC

Ostavi komentar