15.5 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Međimurci su se iskazali: za lijekove i terapije u akciji Katruže prikupljeno 3.521,98 eura

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža organizirala je akciju Katruže za Katružu na kojoj su se prodajom cvjetova katruže i zakladnih suvenira prikupljala sredstva za lijekove i terapije oboljelima koje ne pokriva Fond zdravstva. 

U sedam mjeta gdje se odvijala akicja ukupno je prikupljeno 3.521,98 eura. Akcija  je započela u Svetoj Mariji 25. svibnja, a u subotu 27. svibnja održana je u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici, Nedelišću i Donjem Vidovcu.

U Svetoj Mariji akciju su provele članice Društva žena te prikupile 467,50 eura, dok su u Prelogu članice Priločkog srca i Društva žena iz Goričana sakupile 862 eura. Akcija je naišla na dobar odjek i u Murskom Središću gdje je prikupljeno 490 eura, u Belici 493 eura, a u Nedelišću 155 eura. U sva tri navedena mjesta dobrotvornu akciju provele su udruge žena, a u Donjem Vidovcu „Katruže za Katružu“ organizirala je Općina te prikupila 311 eura. U Čakovcu su prilozi građana dosegnuli 743,48 eura, što ukupno iznosi 3.521,98 eura.

Od srca zahvaljujemo aktivistima, volonterima i građanima koji su ponovno pokazali veliko srce i empatiju prema ljudima u potrebi. Zahvaljujemo učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Strahonincu, Maloj Subotici, Šenkovcu i Pribislavcu koji su nam pomogli u prikupljanju katruža.

Međimurci su ponovo pokazali  humanost i dobrotu te svojim prilozima osigurali terapije i lijekove bolesnim sugrađanima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE