Marijana Slamek iz Peklenice predstavlja recept za vinski gulaš s noklecima

Nakon blagdanskog prepunog stola, preporučljivo je konzumirati jelo na žlicu, kako bi se organizam oporavio od teške hrane i viška kolača. Razne juhe i variva od povrća, najbolji su izbor za vrijeme nakon blagdana, a sve kuharice svjesne su važnosti laganijih jela i vitamina koji nam tijelu nedostaju.

Vinski gulaš jedno je od takvih jela. Vrlo će brzo osvojiti svakog, pa i najzahtjevnijeg gurmana.Gulaš kao jelo potječe još iz Austro-Ugarske, a odavno je prihvaćen kao popularno jelo na žlicu u našem kraju. Odlikuje ga prilično jednostavna priprema, ne zahtijeva posebne kuharske vještine, a okus je dobro prihvaćen među svim generacijama. Posebnu draž daju mu nokleci, koji su omiljene mlađim generacijama, a kad se kuhaju veće količine onda se obično stavlja krumpir. Upravo zbog toga se često priprema na vanjskim prostorima, u kotliću, na raznim susretima ili obiteljskim druženjima.

Zasitan i okrepljujući obrok već stoljećima je popularan i još ga uvijek mlade kuharice rado pripremaju, učeći od svojih mama i baka.

Kako se u Međimurju priprema vinski gulaš s noklicama pokazala nam je Marijana Slamek iz Peklenice.

Recpet donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od petka, 9. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE