Maloljetnik osumnjičen za posjedovanje izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

oružje
U Piškorovcu su tijekom pretrage pronađeni oružje i municija

Maloljetnik je osumnjičen za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, priopćili su iz Policijske uprave međimurske.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, kako smo već ranije izvijestili temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu u četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine pretraženi su domovi i druge pripadajuće prostorija te osobni automobil u Domašincu i Piškorovcu.

Neposredno prije početka pretrage kuće u Piškorovcu, u kojoj stanuje i osumnjičeni maloljetnik, 45-godišnji vlasnik dragovoljno je predao automatsku pušku Crvena zastava M-70 s dva pripadajuća spremnika u kojima se nalazilo 29 komada streljiva kalibra 7,62 mm. Policijski službenici oduzeli su automatsku pušku, dok je istraživanjem utvrđeno kako je spomenuto oružje nabavio i posjedovao osumnjičeni maloljetnik.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, poručili su iz policije.   

 

Ostavi komentar