2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Mali sportaši preplavili grad

U nedjeljno prijepodne Trgom Republike i Perivojem Zrinskih u Čakovcu dominirali su sportaši i sportski djelatnici promovirajući sport i sportske aktivnosti kao zdrav način života. Uz dane Međimurske županije ove godine poseban je naglasak na sportu, obzirom da Međimurje nosi titulu Europske regije sporta 2022. godine. Sportaši su se tako okušali u košarci, streličarstvu, karateu, nogometu, kuglanju, rukometu, judu, gimnastici i rolanju.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta i to za 2022. godinu. Zahvaljujući brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima, stručnom kadru i sportašima koji postižu vrhunske rezultate, europska asocijacija ACES EUROPE prepoznala je kvalitetu u najmanjoj hrvatskoj županiji te ju početkom studenog 2020. godine uvrstila u svoju mrežu.

Kako bi sportsko Međimurje bilo još kvalitetnije, svi dionici u području sporta i sportske rekreacije, ali i svi ostali koji se bave organizacijom sportsko-rekreacijskih aktivnostima, od ove godine krenut će s postojećim i novim sportsko-rekreativnim programima za građane svih dobnih skupina u Međimurskoj županiji s ciljem da se u te programe uključi što veći broj građana.

Galeriju pogledajte ovdje (sport)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE