Kuharica Martina Vugrinec iz Vratišinca, svakog dana već godinu i pol s veseljem priprema fina jela za djecu iz OŠ Sveti Martin na Muri.
U razgovoru s kuharicom Martinom otkrili smo da djeca najviše vole jesti pileće medaljone, saft z pužićima i rižom, pizzu te kruh s Lino Ladom. Također, spomenula je da za neke pripremaju posebnu hranu bez glutena.
– Najljepše je raditi u školi s djecom i uvijek se možemo nasmijati njihovim izjavama. Za pripremu pljeskavica nasjeckamo luk i češnjak na manje komadiće, a zatim ih pomiješamo s mljevenim mesom i na kraju začinimo s Vegetom, soli i biberom. Pljeskavice pečemo na tavi u vrućem ulju oko 3 minute sa svake strane. Za kalapajsani krumpir prvo izdinstamo luk, malo ribane mrkve i kockice špeka, a zatim dodamo krumpir narezan na kockice. Sve zajedno začinimo s Vegetom, soli i crvenom paprikom, te dodamo malo vode. Krumpir se dinsta bolje na suhom dok ne postane gusto. Dobar tek Vam želi kuharica Martina Vugrinec!
Sastojci za pljeskavice:
- mljeveno meso
- Vegeta
- sol
- biber
- luk
- češnjak
Sastojci za kalapajsani krumpir:
- krumpir
- luk
- ribana mrkva
- špek
- Vegeta
- sol
- crvena paprika
Tekst i foto: Hana Kovačić