Kuharica Martina Vugrinec već godinu i pol kuha djeci omiljena jela

Kuharica Martina Vugrinec iz Vratišinca, svakog dana već godinu i pol s veseljem priprema fina jela za djecu iz OŠ Sveti Martin na Muri.

U razgovoru s kuharicom Martinom otkrili smo da djeca najviše vole jesti pileće medaljone, saft z pužićima i rižom, pizzu te kruh s Lino Ladom. Također, spomenula je da za neke pripremaju posebnu hranu bez glutena.

– Najljepše je raditi u školi s djecom i uvijek se možemo nasmijati njihovim izjavama. Za pripremu pljeskavica nasjeckamo luk i češnjak na manje komadiće, a zatim ih pomiješamo s mljevenim mesom i na kraju začinimo s Vegetom, soli i biberom. Pljeskavice pečemo na tavi u vrućem ulju oko 3 minute sa svake strane. Za kalapajsani krumpir prvo izdinstamo luk, malo ribane mrkve i kockice špeka, a zatim dodamo krumpir narezan na kockice. Sve zajedno začinimo s Vegetom, soli i crvenom paprikom, te dodamo malo vode. Krumpir se dinsta bolje na suhom dok ne postane gusto. Dobar tek Vam želi kuharica Martina Vugrinec!

Kuharica Martina Vugrinec iz Vratišinca pripremila pljeskavice i kalapajsani krumpir
Foto: Hana Kovačić

Sastojci za pljeskavice:

  • mljeveno meso
  • Vegeta
  • sol
  • biber
  • luk
  • češnjak

Sastojci za kalapajsani krumpir:

  • krumpir
  • luk
  • ribana mrkva
  • špek
  • Vegeta
  • sol
  • crvena paprika

Tekst i foto: Hana Kovačić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE