Kristina Bakač iz Murskog Središća rado priprema domaće tortilje za svoju obitelj

Tortilje su poznati meksički zalogaj, a predstavljaju odlično rješenje za pripremu brzog obroka s namirnicama koje poželite. Tortilja je tijesto koje je zapravo alternativa kruhu, a mogu se puniti sastojcima po vlastitom ukusu i želji.

Tradicionalno su punjene mesom, rižom, grahom i povrćem, ali s vremenom su nastale svakojake inačice koje ovise o podneblju, sezoni ili osobi koja ih priprema. Njihov šareni izgled čini ih vrlo popularnim u cijelom svijetu, pa su pronašle put i do naših kuhinja. Mlađe kuharice uvrstile su ih kao redovni obrok na svoje jelovnike, a jedna od njih pokazala nam je kako ih pripremiti.

Kristina Bakač iz Murskog Središća mlada je majka triju djevojčica. Živi u Murskom Središću sa suprugom Goranom i kćerima Miom, Dorom i Leom, a radi kao prodavačica.

Uvijek je vedra, nasmijana i ljubazna, a njena obitelj uživa u njenom društvu, ali i u brojnim jelima koje ona voli i zna pripremiti.

Cijeli članak Aleksandre Sklepić donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 3. prosinca, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar