Sezona je mladog povrća iz domaćeg vrta, pa smo pronašli kuharicu koja nam je odala tajnu spremanja domaće proljetne juhe s mladom mrkvom i graškom.
Višnja Tomašić iz Murskog Središća zaposlena je u tekstilnom poduzeću, a sa suprugom Miljenkom i kćeri Nensi, bavi se uzgojem bio lješnjaka na plantaži u Vratišincu. Kako je suprug na terenu, a Nensi u školi, gdje živi u učeničkom domu, Višnja se raduje svakom vikendu kad se obitelj okupi za stolom.
U slobodno vrijeme voli kuhati i peći kolače, a posebno su joj dragi domaći recepti koje je naučila od mame i bake. U svom vrtu ima sve sastojke potrebne za jedan takav stari specijalitet, tako da nas je s radošću počastila svojom krepkom juhicom.
Cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 10. srpnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.