Krađa na gradilištu, ali i iz nezaključane kuće u Čakovcu

provala krađa
Ilustracija: provala

Na gradištu stambene zgrade u Čakovcu nepoznati počinitelj provalio u skladište. U razdoblju od 15. do 18. svibnja 2020. godine u Čakovcu, na gradilištu poslovno-stambene zgrade u Ulici Planinarski put, nepoznati počinitelj provalio je u skladišne prostorije, odakle je ukrao električnu bušilici s pripadajućim koferom. Ujedno, počinitelj na gradištu prerezao i potom ukrao nekoliko stotina metara električnih kablova. Materijalna šteta prema izjavi predstavnika oštećenog privatnog poduzeća iz Čakovca, procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U ponedjeljak, 18. svibnja u večernjim satima u Čakovcu, u Travničkoj ulici, nepoznati počinitelj iz otključane kuće, vlasništvo 68-godišnjakinje, ukrao je novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.  Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ova krađa je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja samozaštitnih mjerama, kao ne bi postali žrtve kradljivaca, poručili su iz Policijske uprave međimurske.

Iz policije apeliraju: – Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako nakratko napuštate stan ili kuću zbog posjete susjedu, prijatelju ili porodici, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike. Neopaženo ulaze u vaše domove i u kratkom vremenu ukradu novac, nakit ili vrjedniju tehničku robu.

   

Ostavi komentar