Konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine Murskog Središća

image1 (3)
Sjednica Vijeća romske nacionalne manjine u Murskom Središću

Uvidom u Odluku o konačnim rezultatima izbora članova Vijeća romske nacionalne manjine Gradskog izbornog povjerenstva i utvrđivanjem identiteta prisutnih utvrdilo se da je konstituirajućoj sjednici prisustvovalo deset od ukupno petnaest izabranih članova.

Svi prisutni članovi Vijeća romske nacionalne manjine u Gradu Mursko Središće predložili su da se za predsjednika Vijeća izabere Milorad Mihanović koji je ujedno većinom glasova članova izglasani za predsjednika te mu je to drugi mandat u Vijeću dok je za njegovog zamjenika izabrani Josip Kalanjoš.

Gradonačelnik Dražen Srpak čestitao je predsjedniku na izboru te je izio slijedeće

– Molim da se više ne dešavaju stvari poput paljenja otpada koje se je ponovno dogodilo neki dan. Za tu paljevinu Grad će podnijeti kaznenu prijavu protiv vlasnika zemljišta. Stvari koje se pale su veoma kancerogene te time trujete svoju djecu, a onda i sve ostale oko sebe. U takvim stvarima moramo djelovati zajednički. Čuvajte si mjesto gdje živite, obitelj, zdravlje. Bitno je međusobno se poštivati. Mjesni odbor i Vijeće romske nacionalne manjine imaju svoju svrhu i smisao samo ako će djelovati protiv svih štetnih i neprimjerenih događaja, rekao je gradonačelnik Srpak.

Ostavi komentar