Konstelacije novi terapijski program

ISTRAŽITE NOVA RJEŠENJA Terapijski program “Konstelacije” dolazi u čakovečku Zgradu Scheier

Tražeći načine za rješavanje životnih izazova, mnogi se okreću terapijskim metodama koje nude nove perspektive i pomažu u procesu emocionalnog ozdravljenja.

Jedna od takvih je i program “Konstelacije”, a prilika za upoznavanje s ovom metodom pruža se i u Čakovcu. Datum za označiti u kalendaru je nedjelja, 24. ožujka, s početkom u 14 sati.

Program će se odvijati u Zgradi Scheier pod vodstvom magistre znanosti psihosocijalnog savjetovanja Gite Šincek, vlasnice Gita Akademije osnovane 2014. godine s ciljem prenošenja i širenja znanja te pronalaska rješenja za svakog pojedinca u postizanju najboljih rezultata, bilo osobnih ili poslovnih ciljeva.

Što su zapravo Konstelacije?

“Konstelacije” su terapijska metoda koja je svoje korijene imala u Njemačkoj, ali se od tada proširila širom svijeta. Ovaj pristup koristi grupni proces kako bi se riješili emocionalni problemi, obiteljski konflikti i drugi izazovi koji često zahtijevaju dublje razumijevanje od konvencionalnih terapijskih metoda.

Filozofija ovog pristupa temelji se na uvjerenju da su naši problemi često povezani s obiteljskim povijestima i odnosima te da promatranje tih dinamika može pomoći pojedincima da pronađu rješenja i postignu dublje razumijevanje samih sebe.

Kako funkcioniraju Konstelacije?

Sudionici zajedno s terapeutom iznose svoje izazove i probleme pred grupu ili u parovima. Grupa ili pojedinac zatim koristi tehniku postavljanja “reprezentanata” za članove obitelji ili druge ključne osobe u životu sudionika.

Ovaj proces omogućuje razumijevanje dinamike između članova obitelji ili drugih odnosa te kako ti odnosi utječu na trenutačne probleme. Terapeut pomaže sudionicima da razriješe te dinamike i pronađu nove načine suočavanja s problemima.

Prednosti metode

Konstelacije nude mnoge prednosti. Među njima su dublje razumijevanje problema, emocionalno iscjeljenje, rješenja za trenutačne izazove i povećano samopouzdanje. Sudjelovanje u Konstelacijama omogućuje pojedincima da dublje istraže korijene svojih problema, često otkrivajući obiteljske obrasce i traume koje ih oblikuju.

Pojedinci često razvijaju veće samopouzdanje i sposobnost suočavanja s budućim izazovima.

Prijave

Otvorite vrata dubljem razumijevanju i zakoračite na put ka osobnom iscjeljenju. Za sudjelovanje na Konstelacijama potrebno je prijaviti se pozivom na broj 099 5175 662 ili na mail adresu [email protected].

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE