SPEKTAKL NA OTVARANJU NIŠVILA: Rekordnih 100 džezera izvode “Nišville Jubilation” a s njima i čakovečki Big bend

Big Band Cakovec
Big Band Cakovec

Pet big bendova s ukupno sto muzičara postavit će neslužbeni svjetski rekord izvodeći zajedno poklon kompoziciju Duška Gojkovića “Nisville Jubilation” na otvaranju ovogodišnjeg 25. festivalskog izdanja Nišvila 8. kolovoza 2019. godine.

Zajedno će nastupati big bendovi iz Niša pod vodstvom Dragoslava Petrovića, Buenos Airesa kojim dirigira Gustavo Firmenich, Čakovca s Mario Jagecom, Blagoevgrada s Borisom Janevim i Internacionalni tridesetočlani orkestar sastavljen od srpskih, talijanskih i albanskih mladih muzičara.

Big Band Blagoevgrad
Big Band Blagoevgrad


Kao specijalni gosti nastupit će i proslavljeni pijanist Larry Vuckovich iz San Franciska, ovogodišnji dobitnik Nagrade Nišvila za životno djelo, gitarist Sandro Zerafa, direktor Malta džez festivala i poznati talijanski saksofonist Enco Favata, direktor “Santa Galura” džez festivala na Sardiniji.

U velikom finalu big bendovima će dirigirati i proslavljeni trubač Stjepko Gut, a svi će zajedno izvesti njegovu kompoziciju “Nisville“ posvećenu festivalu.

Zbog brojnosti muzičara prvi put u povijesti Nišvila istovremeno će funkcionirati obje glavne pozornice, a Stjepko Gut će svirati i dirigirati s posebno montirane međubine. Inače, u svijetu je česta praksa zajednički nastup tri big benda, ali ovo će biti prvi zajednički nastup pet big bendova.

Big Band Sotavento
Big Band Sotavento


Pored kompozicija Duška Gojkovića i Stjepka Guta posvećenih Nišvilu, big bendovi će izvesti i “Pozdrav
Count Basiju” Bubiše Simića, povodom 115 godina od rođenja Count Basieja, kao i kompoziciju “Karavan” Duka Elingtona, povodom 120 godina od njegovog rođenja.

Enco Favata
Enco Favata
Larry Vuckovich
Larry Vuckovich
Niski Big Band ft Bubisa Simic
Niški Big Band ft Bubiša Simić
Sandro Zerafa
Sandro Zerafa
Stjepko Gut
Stjepko Gut

Ostavi komentar