NAJAVA DOBROTVORNOG KONCERTA: Klapa sveti Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice u Čakovcu

Plakat koncert Klape i Orkestra HRM

Zrinska garda Čakovec poziva sve ljude dobre volje na dobrotvorni koncert s ciljem prikupljanja sredstava pomoći realizacije postavljanja spomenika posvećenog dvojici hrvatskih mučenika. Đuro Bel, predsjednik Zrinske garde Čakovec u pozivu na koncert ističe:

– Uz ovogodišnje obilježavanje 100. obljetnice prijenosa posmrtnih ostataka Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana iz Bečkog Novigrada i njihovog ukopa u kriptu Zagrebačke prvostolnice (30. 4. 1919.) Zrinska garda Čakovec će u parku u blizini mjesta pogubljenja ove dvojice hrvatskih mučenika postaviti odgovarajući spomenik. Uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji dobili smo potrebne dozvole Grada Bečki Novigrad, kao i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Autor spomenika je akademski kipar Mihael Štebih iz Čakovca, a veliku pomoć u ostvarenju projekta pruža nam Hrvatsko kulturno društvo u Gradišću.

Kako postavljanje ovakvog spomenika sa dvije biste na odgovarajućem postamentu iziskuje znatna financijska sredstva potporom Ministarstva obrane Zrinska garda Čakovec organizira dobrotvorni koncert Klape sveti Juraj i Orkestra Hrvatske ratne mornarice. Koncert će se održati u petak, 13. rujna 2019. godine u 19:30 u Centru za kulturu u Čakovcu, a prikupljena sredstva namijenjena su postavljanju spomenutog spomenika.”

Ostavi komentar