FOTO: Massimo i Jazz orkestar HRT-a u prepunom CZK-u otvorili odličan 23. Jazz Fair

3_Jazz Fair_Massimo_orkestar HRT (6)
Massimo
Ladislav Varga Jazz Fair
Ladislav Varga, ravnatelj Centra za kulturu Čakovec

– Dogodila nam se sreća (ili “nesreća”) što u isto vrijeme u Čakovcu imamo tri festivala (MEF, Lijepom našom i Jazz Fair). I na neki način se publika podijelila. Izuzetno smo sretno što se 550 ljudi odlučilo za 23. Jazz festival. Tu je i kumovala i dobra vibra u odnosu prema Massimu Savić koji inače ne pjeva jazz. Ali u interpretacijama pjesama Franka Sinatre koji je cijeli svoj život pjevao uz big bend koji je značajka jazz glazbe, to jesu jazz izvedbe.” kazao je ravnatelj Centra za kulturu Čakovec na prvoj festivalskoj večeri dvadeset i trećeg izdanja Jazz Faira ne krijući zadovoljstvo odličnom posjećenošću.

Prepuna dvorana Centra uživala je u odličnoj svirci Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije uz vodstvo dirigenta, Andreasa Marinella. Posebno je toplo primljena obrada Međimurcima poznate teme Vehni,vehni fijolica za koju je aranžman napisao trombonist orkestra Luka Žužić.

Vrhunac prve festivalske večeri dogodio se kad se Jazz orkestru HRT-a pridružio Massimo jedan od miljenika čakovečke, ali i varaždinske publike koja redovito posjećuje čakovečki jazz festival. Zajedno su izveli evergeene Franka Sinatre Fly Me to the Moon, I’ ve Got You Under My Skin, New York New York…

Na pozornicu druge večeri 23. Jazz Faira izlazi David Helbock trio iz Austrije te Igor Geržina najpoznatiji  hrvatski saksofonist, dobitnik brojnih nagrada Porin i Status, producent Jazz orkestra HRT-a. Nastupit će s Juricom Leikauffom, klavijaturistom Prljavog kazališta. Šećer stiže na kraju, uz specijalnu gošću pjevačicu Ivanu Kindl.

foto: Zlatko Vrzan, rr

23_Jazz Fair_Massimo_orkestar HRT (1)

Ostavi komentar