FOTO BOŽIĆNI KONCERT ČAKOVEČKIH AMATERA: Koliko sjajnih muzikaša, pjevača i plesača imamo!

božični koncert amatera čakovca20_resize
Uz Henrika Šimunkovića gošća koncerta bila je i sopranistica Ivana Meidć Horvat

Puhači, tamburaši, plesači, zboraši, ženski vokali, operni pjevači i jazzeri publici u prepunoj dvorani Centra za kulturu Čakovec zvukom, glasom i pokretom opisali su tradicionalne hrvatske i svjetske božićne napjeve.

Po dvadeset i peti put održan je božićni koncert čakovečkih amatera. Uvertiru u jedno i pol satni glazbeni program dali su Gradski puhački orkestar Čakovec koji vodi Ivan Belovari i Studio suvremenog plesa “Teuta” Čakovec čije su plesačice plesale na temu Valcer cvijeća s potpisom koreografkinje Nikoline Mekovec. Publiku u prvim redovima iznenadile su poklanjajući im ruže.

Gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač zahvalio je svim amaterima koji tijekom godine uz mnogo odricanja, ali i puno volje i entuzijazma rade na promicanje glazbe, kulture i međimurske baštine te publici koja iz podržava u svim njihovim aktivnostima.

U programu i kolažu domaćih i stranih pjesama za tradicionalni Božićni koncert sudjelovali su i Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” Čakovec vođen dirigenticom Senkom Bašek Šamec, Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan Stipić” Čakovec uz vodstvo dirigenta Tomislava Cvrtile, Big band Čakovec koji vodi Mario Jagec, potom Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci” pod vodstvom voditeljica Stelle Cimerman. Gosti koncerta bili su također Čakovčani Ivana Medić Horvat (sopran) i Henrik Šimunković (bariton koji su sve oduševili svojim opernim izvedbama. Iz publike su stizale ovacije i uzvici oduševljenja: – Vau!, a izvođači, a posebice vokalni solisti bili su nagrađeni dugotrajnim pljeskom.

 

– Koliko sjajnih muzikaša, pjevača i plesača imamo! tek jedan je od pozitivnih komentara i emocija publike po završetku koncerta.

Skladna scenografija, dinamičan repertoar i moderiranje večeri Dejana Buvača začinjeno interpretacijama prigodnih pjesama Petrane Sabolek i Dragutina Tadijanovića zaokružila je ugodnu glazbenu večer i jubilarno dvadeset i peto izdanje Božićnog koncerta čakovečkih amatera. Međimurje i Čakovec ima zavidan broj sjajnih muzikaša, pjevača i plesača koji uvijek na čakovečku pozornicu donesu mnogo ljubavi, talenta i osobne vjere u ono što rade. A rade to i više nego odlično. Bravo za sve čakovečke amatere!

Atmosferu koncerta zabilježio je Zlatko Vrzan. Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar