FOTO 46. MAJSKI MUZIČKI MEMORIJAL: Na koncertu „Studenti studentima” sudjelovali i međimurski glazbenici Lana Lucija Horvatić i Karlo Čeh

majski studenti32
Lana Lucija Horvatić (violončelo) i Karlo Čeh (kontrabas) međimurski su studenti

Nakon što su kvartet Sebastian i bariton Leon Košavić održali koncert u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu programi 46. majskog muzičkog memorijala nastavljeni su ove srijede u istoj dvorani koncertom „Studenti studentima”.

Nastupili su studenti Muzičke akademije Zagreb i Gudački komorni orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Na programu su bili skladatelji A. Vivaldi, E. Grieg, Josip Prajz („…iz kamena” praizvedba, dirigirao je autor – student kompozicije) i J.Š.Slavenskog. Među izvođačima je nastupilo i dvoje studenata iz Međimurja: Karlo Čeh (kontrabas) i Lana Lucija Horvatić (violončelo).

 

Uz studente i profesore u publici koncertu se odazvao lijep broj publike s obzirom na to da je koncert održan u prijepodnevnim satima. Uvodnu riječ u program dao je Ladislav Varga ravnatelj Centra za kulturu Čakovec koji je domaćin Memorijala.

Programi se nastavljaju u četvrtak 9. svibnja. Slijedi večer laureata gdje će Mireli Ivičević biti uručena Nagrada Grada Čakovca “Josip Štolcer Slavenski” za najbolje djelo hrvatskog skladatelja praizvedeno u prošloj godini. U dvorani Zrinski gostovat će bečki ansambl Black page orchestra u sastavu Alessandro Baticci (flauta), Florian Fennes (saksofon), Felix Pöchhacker (el. gitara), Maiken Beer (violončelo), Igor Gross (udaraljke) i Matthias Kranebitter i (klavir/elektronik) izvodeći djela nagrađene laureatkinje Ivičević.

foto: Zlatko Vrzan

Majski muzički memorijal

Ostavi komentar