Domoljubne pjesme Klape sveti Juraj i Orkestra Hrvatske ratne mornarice za spomenik Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana

Klapa Sveti Juraj i orkestar Hrvatske ratne mornarice

Kolažom domoljubnih, popularno zabavnih, zavičajnih i pjesama iz svih krajeva Lijepe naše počastila je publiku Klapa sveti Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice na koncertu ovog petka u Čakovcu.

Koncert je organizirala Zrinska garda Čakovec u Centru za kulturu Čakovec uz dobrotvorni karakter. Cilj je prikupljanje sredstava pomoći realizacije postavljanja spomenika posvećenog dvojici hrvatskih mučenika, Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Đuro Bel, predsjednik Zrinske garde Čakovec zahvalio je svima koji su dali potporu ovom projektu.Autor spomenika je akademski kipar Mihael Štebih, a biti će postavljen u Bečkom Novom Mestu.

Orkestru Hrvatske ratne mornarice  ovo je bio prvi koncert u Čakovcu, dok je klapa Sv. Juraj već gostovala na sjeveru Hrvatske. Publika je brojne izvedbe klape pratila pjesmom i pljeskom, da bi vrhunac bio uz hrvatsku domoljubnu pjesmu U boj, u boj.

Nakon koncerta u Perivoju Zrinski položen je vijenac i zapaljene su svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata uz pratnju klape Sv. Juraj iz Splita.

Fotogaleriju koncerta zabilježio je Zlatko Vrzan. Pogledajte je OVDJE.

Ostavi komentar