Kamo u subotu u Međimurju: Koncerti u Zmajevom vrtu, Riznici Međimurja i Prelogu

Koncert Evelin i prijatelji u Zmajevom vrtu 2021.

Izdvajamo neke od događanja koje danas, subota 9. srpanj, možete posjetiti u Međimurju:

Truck Show Of Međimurje u Čakovcu

U subotu, 9. srpnja, u Čakovcu na prostoru BP Adria Oil (južna obilaznica Čakovca) će se održati tradicionalni 11 susret profesionalnih vozača pod nazivom Truck Show Of Međimurje.

Ove godine udruga Convoy slavi 10 godina rada pa se povodom toga očekuje veliki broj sudionika i posjetitelja, a povodom jubilarne godišnjice dijelit će se i posebne nagrade.
Organizatori pozivaju sve koji žele sudjelovati, da dođu sa svojim kamionima bez prikolica…Za sve ostale posjetitelje osiguran je besplatan grah.

Susret je sportsko-zabavnog karaktera, održat će se i sportska natjecanja u obaranju ruke za pojedince (s početkom oko 17 sati), te u vuči kamiona za tročlane ekipe (početak oko 16 sati).

Raspored:

12:00 – 15:00…………………Prijave za natjecanja

16:00 – 17:00………………….Natjecanje u vuči kamiona – ekipno

17:00 – 18:00…………………..Natjecanje u obaranju ruke

Očekuje se dolazak tegljača ne samo iz Hrvatske nego i iz nama susjednih zemalja (Slovenija, Austrija, Češka), gotovo svih marki – Scania, Mercedes, Volvo, MAN, DAF i brojnih drugih, a više od impozantnih dimenzija vozila pažnju će sigurno plijeniti raznorazna dodatna oprema za vizualni tuning, uređenje unutrašnjosti kabina, kao i maštovite slikarije na kamionima.

 Koncert u Zmajevom vrtu obitelji Valkaj u Železnoj Gori 

U subotu 9. srpnja 2022. s početkom u 18:30 počinje manifestacija “Zmajev Vrt obitelji Valkaj. Nastupat će Ivana Lazar- sopran, Blanka Tkalčić- mezzosopran, Filip Filipović- tenor, Miljenko Turk- baritom, Matija Fortuna- dirigent, te orkestar mladih glazbenika. Također, Stephan Lupino (lupinizam) će predstaviti svoje skulpture.

Cijena ulaznice je 50 kuna.

Ponesite svoje deke za sjedenje na travi te u slučaju lošeg vremena, koncert će se održati u nedjelju 10. srpnja 2022.

Koncert povodom prvog rođendana Riznice Iz srca Međimurske popevke

Riznica Međimurja slavi svoj prvi rođendan u subotu 9. srpnja s početkom u 20 sati u atriju Starog grada. Sprema se zanimljiv koncert Iz srca Međimurske popevke. Nastupaju: Neven Kolarić, Ivan i Anka Lisjak, Marija Magdalena Kočila, Lidija Bajuk, Glazbeni sastav Maruleki, Krunoslav i Martin Lajtman, Lea Šprajc, Zbor Pučpuljike, Tamara Korunek i Marko Žerjav, Nikola Grabar i Marino Tomasović te Cecilija Merkač Hudopisk. Ulaznice se mogu besplatno podići u suvenirnici Riznice. Broj ulaznica je ograničen. (st) 

Craft beer fest u Murskom Središću

U subotu će u 19 sati na Šetnici svete Barbare biti Craft beer fest, manifestacija u kojoj će svi ljubitelji craft piva moći probati različite okuse nastale u pivskim radionicama i to: Lepi Dečki Brewery, Pivovara Purgar Varaždin, Saperlot Craft Brewery, PriMarius Craft Brewery, Crafter’s, Pivovara Hajsonberg … uz zvukove gitariste Tomislava Čavleka.

Nešto prije, u 18 sati na street workout vježbalištu održat će se Street workout event na kojem će svoje umijeće pokazati najbolji hrvatski i inozemni vježbači. Događaj organizira Street workout Mura.

Biciklijada Pedalom po Štrigovi

U subotu, 09. srpnja od 10 sati počinje biciklijada Pedalom po Štrigovi. Start je kod Doma kulture Štrigova, a cilj Bike info centar s vidikovcem na Mađerkinom bregu.

Turistička zajednica Općine Štrigova poziva sve zainteresirane poziva sve zainteresirane da se pridruže na ovoj biciklističkoj turi koja je dužine oko 10 km i srednje je zahtjevna.

Za sve sudionike bit će organizirano osvježenje i hrana, ali i glazbeni nastup TS Podrumari koji će prisutne zabavljati na Mađerkinom bregu po završetku biciklijade.

Darko Domijan u Prelogu 

Dođite i uživajte u vrućim ljetnim noćima, mali nogomet i odbojku na pijesku u Prelogu, u Parku Mladosti. Danas je u 21 sat na rasporedu i koncert Darka Domijana.

Kazališna predstava Ambulanta u Gruntovcu 

Prvi događaji Dana turizma u Svetom Martinu na Muri su kazališnog karaktera pa će tako Dani turizma započeti predstavom „Ambulanta v Gruntovcu“ i zabavnim glazbenim nastupom imitatora Miše Kovača, sve uz pratnju članova KUD-a Gruntovec. Otvorenje „Dana turizma 2022“ će biti 9. srpnja od 20u Centru za posjetitelje Žabnik, prostor uz Mlinarsku kuću.

 

Ostavi komentar