Kako kombinirati namirnice za povoljnu razinu šećera u krvi

Predavanje šećer u krvi u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije

U ponedjeljak, 11. travnja s početkom u 10 sati, u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije održana je radionica na temu Vrste i izvori šećera te utjecaj pravilnog izbora i kombinacije namirnica na povoljnu razinu šećera u krvi.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije suradna je organizacija Udruge slijepih Međimurske županije na trogodišnjem programu Osjetimo život koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Zavod ustupa svoje djelatnike:liječnike, medicinske sestre, koji provode edukativna i preventivna predavanja i savjetovanja s temama: promicanje zdravog stila života:prvenstveno pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti, zaštita i promicanje mentalnog zdravlja te spolna i reproduktivna prava osoba s invaliditetom.

Također, u suradnji sa Zavodom, članovi Udruge utorkom sudjeluju na nordijskom hodanju.

Ove provedbene godine Zavod je održao i radionicu Utjecaj pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje ranjivih skupina te antropometrijska mjerenja i savjetovanja o pravilnoj prehrani i čimbenicima rizika za bolesti srca i krvnih žila, a slijedi još zanimljivih i korisnih tema.

Marina Gašparić, voditeljica programa

Ostavi komentar