Kako će izgledati mise za Badnjak i Božić?

Dosadašnje ograničenje od 25 ljudi koji smiju biti na vjerskom obredu, za blagdanske je mise zamijenjeno novim pravilom. Na sedam kvadratnih metara ne smije biti više od jednog vjernika, a istovremeno treba osigurati dva metra razmaka u svim smjerovima između vjernika na misi.

Polnoćke će se održati, ali u skraćenom trajanju. Svećenici će povećati broj svetih misa te pomaknuti mise na Badnjak u ranije termine, da završe do 22 sata. Svaka župa u Međimurju ima svoje termine polnoćki. Obavijest o najvećem dopuštenom broju vjernika na misi treba biti istaknuta na ulazu, a župljani trebaju voditi računa o tome da zaduže nekoga da kontrolira broj osoba koje ulaze.

Članovi istog kućanstva i obitelji koje zajedno dođu na misu ne trebaju održavati međusoban razmak od dva metra, ali između jednog kućanstva i drugog kućanstva treba biti razmak od dva metra. 

Radi osiguravanja udaljenosti može se koristiti tek svaki drugi red klupa. U redu za pričest treba održavati razmak od dva metra i smjer kretanja treba biti takav da se nakon pričesti ne vraća vjernik istim putem kojim je išao na pričest, već da zaobiđe klupe i vrati se na svoje mjesto.

Ostavi komentar