Kad ti hakeri na Facebook-u zagorčaju život: Muža mi pitaju kakvim se čudnim poslovima bavim!

ana trupković
Hakeri su zagorčali život i ukrali identitet Ani Trupković iz Šenkovca na Facebooku

Naizgled bezazleno lajkanje na Facebooku Ani Trupković iz Šenkovca i Aleksandru Karlovčecu iz Štrigove život je pretvorilo u pravi pakao iz kojeg još i danas pokušavaju izaći.

I zaista, nema drugih riječi kojima bi se opisala situacija kada ti nepoznata osoba preuzme profil na Facebooku i onemogući ti pristup privatnim porukama koje si godinama razmjenjivao sa svojim prijateljima, simpatijama i prvim ljubavima. 

Kada ti nestanu sve drage uspomene u obliku fotografija od prije 10 i više godina, kada muku mučiš svakog dana s utvrđivanjem svog pravog identiteta na toj globalnoj društvenoj mreži Facebooku kako bi svojim poznanicima objasnio da tvoj profil zapravi nije tvoj, već se njime koristi – haker, odnosno nepoznata osoba koja je potajno i neovlašteno upala na tvoju mrežu pa se sada koristi tvojim podacima za vlastitu korist, najčešće kako bi zaradila preko vašeg imena. 

U onom najgorem slučaju haker može iskoristi  vaše privatne  i intimne fotografije (op. au.: To nikada nemojte činiti!) koje ste nekome poslali bilo na Messengeru bilo nekom drugom obliku virtualne komunikacije pa vas njima ucjenjivati i tražiti zauzvrat da mu uplatite pozamašne svote novca.

30-godišnjoj Ani Trupković iz Šenkovca haker je upao na profil na Facebooku prije više od godinu dana te se njime još i danas koristi.  Na njenom profilu na Facebooku svakodnevno objavljuje “navodno” dobitne listiće na kladionici i pritom u tim objavama označuje sve njezine virtualne prijatelje. 

Cijeli članak i savjete što da napravite donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 22. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar