Jeste li ikad kušali med od heljde, teško, jer ga je i pčelar Josip Dobranić prvi put vrcao

Josip Dobranić po prvi put vrcao med od heljde.  – Heljdinog meda je bilo toliko da su pčele čak blokirale legla pa sam iz svake košnice morao izvaditi po 2-3 okvira kako bi napravio mjesta za njihov razvoj. I na proljeće ću još morati uzeti tog meda jer ga pčele neće stići potrošiti, ističe pčelar iz Šenkovca

I ove su sezone pokazale kako unatoč lošim vremenskim prilikama znaju prikupiti pelud i od nje napraviti kvalitetan meda. A leteći cijele sezone od cvijeta na cvijet, neki put svojim pčelarima prirede i pokoje iznenađenje stvorivši rijetku vrstu meda poput medljikovca, meda od buče, suncokreta, metvice a ovoga puta i od cvijeta heljde. Volite li emd više o mednoj sezoni pročitajte u novom broju Međimurskih novina.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj