Najava: Izložba Nadice Gorupić iz Otoka

U nedjelju, 12. svibnja, u čakovečkom Caffe baru Bedem u Starom gradu održat će se otvorenje izložbe koju izlaže članica Likovnog udruženja Čakovec iz Otoka, Nadica Gorupić.

Nadica Gorupić, ženska osoba sjedi na drvima pripremljenim za ogrjev i gleda u nebo.
Foto: Likovno udruženje Čakovec

Povodom izložbe, Likovno udruženje Čakovec poslalo je tekst o izložbi i autorici koji prenosimo u nastavku u cijelosti:

Umjetnost i ja

Po mojem mišljenju umjetnik može stvarati umjetničko djelo iz svoje duhovne sfere na način da u djelo prenosi svoju energetsku vibraciju.

Djela privlače promatrača na razini gdje je on privučen pričom umjetničkog rada i vibracijom umjetnika. Spona koja nastaje između promatrača i djela govori o efikasnosti umjetnosti. Promatraču se djelo sviđa ukoliko su promatrač i umjetnik na istoj ili sličnoj energetskoj vibraciji. Ukoliko imamo potrebu da duša u potpunosti ne padne u svijet materije potrebna je duhovna umjetnost koja će nas buditi i podsjećati na našu pravu prirodu.

Naslikano djelo Nadice Gorupić.
Foto: Likovno udruženje Čakovec

Gledatelj umjetničkog djela stvara sponu oko promatrača-djelo. Kroz poniranje u djelo gledatelj istražuje svoju dušu i otkriva značenje djela za sebe. Značenje gledatelj otkriva kroz spoznaju vlastitog unutarnjeg svijeta i vezu sa drugim svjetovima.

Umjetnik stvara iz središta bića, iz srca, potaknut duhom Izvora (a ne duhom svijeta i vremena). Takvim stvaranjem umjetnik dijeli ljubav, ohrabruje i prikazuje slobodu. Pravo umjetničko djelo nastaje iz umjetnika na tajnovit, mističan i zagonetan način.

Naslikano djelo Nadice Gorupić.
Foto: Likovno udruženje Čakovec

O umjetnici

Nadica Gorupić djeluje u slikarstvu dugi niz godina. Slika u tehnikama: akvarel, akrilik, slikanje na vodi tzv. EBRU tehnikom i enkaustikom. Djeluje u likovnom udruženju Čakovec i izlaže na mnogobrojnim izložbama i likovnim kolonijama. Izrazito zadovoljstvo daje joj rad sa djecom kroz likovne radionice.

Naslikano djelo Nadice Gorupić.
Foto: Likovno udruženje Čakovec

U stvaranju djeluje iz unutarnjeg stanja mira i povezanosti sa svojom svijesti. Dozvoljava bojama da djeluju kroz nju i tako stvaraju realnosti izvan poznate realnosti.

Naslikano djelo Nadice Gorupić.
Foto: Likovno udruženje Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE