INTEGRIRANA TERITORIJALNA ULAGANJA Varaždin, Koprivnica i Čakovec zajedno ulaze u velike strateške projekte

FOTO: Grad Koprivnica

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u srijedu je održan prvi radni sastanak na temu ITU mehanizma (integrirana teritorijalna ulaganja), a vezano uz proračunsko razdoblje Europske unije 2021-2027, piše portal Klikaj.hr.

“Riječ je o mehanizmu Europske unije koji omogućuje integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te ulaganja u aktivnosti koje će ojačati ulogu gradova kao pokretača gospodarskog razvoja”, priopćili su iz koprivničke gradske uprave.

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, a na njemu su definirani prvi koraci u zajedničkom nastupu prema fondovima EU.

“Generalna ideja je da Varaždin, Koprivnica i Čakovec zajedno nastupe prema Ministarstvu regionalnog razvoja kako bi sa svojim strateškim projektima ušli u direktno financiranje kroz ITU mehanizam u proračunskom razdoblju 2021-2027”, pojasnili su iz koprivničke gradske uprave.

Dodajmo i da su, uz gradonačelnike ovih sjevernih gradova, na sastanku sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Čakovca David Vugrinec i ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN Miljenko Ernoić.

Ostavi komentar