13.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Humanitarni koncert za Centar MURID

Humanitarni koncert za Centar MURID održao se u Centru za kulturu Čakovec u utorak 28.11. u 20 sati.

Koncert je humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje novoizgrađenog Centra MURID te nastavak pružanja usluga iz sustava rane intervencije u djetinjstvu korisnicima s područja Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Pod dirigentskom palicom maestra Tibora Büna, varaždinski tamburaški orkestar zasvirao je s posebnim žarom, a pridružili su mu se tenor Filip Hozjak i anđeoski sopran Gabriele Hrženjak.

Okupljenima se vrlo emotivno obratila ravnateljica Silvija Pucko i zahvalila svima koji su pomogli u izgradnji cetnra u Pribislavcu, a ispred županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač izrazila je podršku u djelovanju centra.

Centar za ranu intervenciju MURID od samog osnutka teži razvoju sustava rane intervencije u Međimurskoj županiji i šire. Vođeni najnovijim svjetskim spoznajama i obitelji usmjerenim pristupom stvaramo mjesto sveobuhvatne podrške djeci i njihovim obiteljima s ciljem podizanje kvalitete njihova života i pune socijalne integracije u zajednici.

Ovaj posebni događaj, nazvan “Za prvih 1000 dana djetinjstva”, ima nesebičnu svrhu prikupljanja sredstava za opremanje Centra MURID, koji je već postao regionalni i nacionalni model suradnje u podršci roditeljima koji su zabrinuti za razvoj svog djeteta.

MURID je nakon 3 godine neizvjesnosti izgradio Centar koji će postati regionalni i nacionalni model intersektorske suradnje i objedinjenog pristupa roditeljima zabrinutima za razvoj svog djeteta. Centar je izgrađen sredstvima iz EU fondova iz kojih je pokriveno 76,7% vrijednosti, dok se razlika sredstava još uvijek prikuplja putem humanitarne kampanje pod nazivom „Za prvih 1000 dana djetinjstva“ u koju su se dosad uključili brojni donatori. Trenutno smo u fazi nabave opreme koja nam je neophodna za potpuno iskorištenje potencijala Centra.

Galeriju pogledajte ovdje (KONCERT ZA MURID)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE