Humanitarna akcija za pedijatriju u čakovečkoj bolnici: ‘Dali i 1 euro, bitno da je iz srca’

Udruga Zajedno za druge organizira humanitarnu akciju u kojoj će se prikupljati sredstava za Odjel pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec kako bi se nabavio monitor za transkutano mjerenje CO2.

S pomoću senzora koji se postavlja na kožu djeteta, na monitoru se dobiva kontinuirani uvid i kontrola O2 i CO2 u djece koja boluju od bolesti dišnih puteva. Zahvaljujući senzoru koji preko kože mjeri ove vrijednosti nema potrebe za pikanjem (vađenjem krvi) djece. Potencijalno se po djetetu može izbjeći desetak i više uboda u prstić. Ovaj uređaj bio bi jedinstven u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske i pružio bi nadstandard u zbrinjavanju djece s bolestima dišnih puteva, navode iz udruge.

Svaki vaš doprinos, sve bliže je cilju da prikupimo dovoljno sredstva i da kupimo monitor za transkutano mjerenje CO2 za Županijsku bolnicu Čakovec. Dali jedan euro ili 10 eura, manje je bitno, bitno da je iz vašeg srca. Molimo vas ako ste u mogućnosti da sakupimo tih potrebnih 22500 eura koliko košta uređaj, dodaju iz udruge.

Također vas pozivamo i na naš događaj 15. lipnja od 17:00 u Društveni dom Mačkovec, gdje ćemo gledati i navijati za našu hrvatsku reprezentaciju koja će igrati svoju prvu utakmicu protiv Španjolske na Europskom prvenstvu. Nakon utakmice slijedi zabava uz lokalni Rangers band i naravno imat ćemo i tombolu, poručili su iz udruge.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE