HKUU Sveti Martin bogatija za folklornu skupinu od 18 članica

Tijekom srpnja u Svetom Martinu na Muri oformljena je odrasla folklorna sekcija koja djeluje u sklopu HKUU Sveti Martin. Novoosnovana sekcija prvi je put nastupila u javnosti prije nekoliko tjedna u povorci starih zanata i običaja održane u sklopu Dana turizma, a drugi put na koncertu Mlade nade našeg kraja.

HKUU osnovana je 1995. godine, a sljedeće godine bila je pokrenuta tamburaška i folklorna sekcija koja se nakon nekoliko godina raspala i ugasila. Zbog toga se javila želja da se folklorna sekcija ponovno pokrene, posebice od strane načelnika Dražena Crnčeca, koji je ujedno i predsjednik HKUU Sveti Martin.

Žene iz područja općine Sveti Martin na Muri koje imaju vremena i volje okupile su se i tako ponovno oformile sekciju. Voditeljica sekcije je Valentina Bogdan te zajednički održavaju probe jedanput tjedno.

U tu svrhu nabavile su se i nošnje koje je financirala HKUU Sveti Martin. Nošnje su replika starih, tradicijskih nošnji koje su se nekada nosile žene u našim krajevima, a koje su pronašli kod Stanka Trstenjaka.

Sekciji se zasad priključilo 18 žena: Mira Perčić, Julijana Srša, Ana Jurović, Marija Sakač, Marija Trstenjak, Anka Koprivec, Milica Vinko, Mira Turk, Darinka Karlovčec, Nada Srpak, Marija Ploh, Emica Čerčinović, Nada Jambrović, Božica Polanec, Marija Horvat, Anđela Krajačić, Marija Sobočan, Simona Horvat i voditeljica Valentina Bogdan.  

Ovim putem ujedno pozivaju sve zainteresirane mještane da im se priključe.

Ostavi komentar