U izradi projekt poučne šumske staze Štrigovčak

poučna šumska staza Štrigovčak
Završetak staze planiran je u podnožju crkve sv. Jeronima

Općina Štrigova planira urediti poučnu šumsku stazu Štrigovčak u dužini od 900 metara.

Početak staze planiran je kod mosta preko potoka, odnosno kuće obitelji Lesjak, a završetak u podnožju crkve Sv. Jeronima kod obitelji Holcinger i Knezić. Za uređenje staze koristili bi isključivo prirodne materijale, šljunak i drvo.

U planu je uz stazu postavljanje drvenih klupa, jedne sjenice kao odmorišta te edukativne informativne table na kojima bi bio opisan životinjski i biljni svijet te poruke o potrebi njegove  zaštite i očuvanja.

S obzirom na to da se staza nalazi uz samu crkvu sv. Jeronima, dio info tabela bi se odnosio na informacije o njegovom djelu i životu. U sklopu projekta planirana je obnova postojećeg zdenca na početku staze te izvora u šumi.

Uz to, želja im je napraviti hranilište za životinje odnosno kućicu na drvetu u funkciji malog vidikovca, postaviti nekoliko igrala za djecu te po potrebi zasaditi i nove biljke.

Ovisno o financijskim sredstvima u završnoj bi fazi uređenja šetnice željeli osvijetliti stazu, ali isključivo solarnim kompletima.

S projektom poučne staze Štrigovčak općina će se prijaviti na natječaj „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“  koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede RH u suradnji s Europskim poljoprivrednim fondom za ruralni razvoj, Europa ulaže u ruralna područja.

Ostavi komentar