HUMANITARNA akcija za obitelj Žunić: Otvoren žiro-račun za kupnju kuće!

Na jučerašnjoj, 22. hitnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Selnica, jednoglasno je usvojena Odluka o prikupljanju novčanih donacija za pomoć obitelji Žunić iz Plešivice za kupnju kuće. Odluku možete pogledati ovdje.

Podsjetimo, kuća je bila izgrađena 1952. godine. Zdravko je teško bolestan, ima rak, prošao je kroz 35 zračenja. Imaju uređenu jednu sobu, a u ostatku kuće ne mogu živjeti jer im se već ranije, zbog pomicanja kuće, pod urušio u podrum. Preživljavaju s oko 2500 kuna mjesečno.

– Posjelo se temelje, kuća nam je popucala, čak se i krov, odnosno greda pomaknula i strši prema van, dobro da nikoga nije ubilo. U podrumu sam stavio daske da poduprem zid, inače bi se sve urušilo. U rupe sam stavio pur pjenu da kroz njih ne puše vjetar. U kući nas je četvero, žena, ja i naše dvoje malodobne djece, kazao nam je Zdravko Žunić, koji nam je pokazao kakva ih je nesreća snašla.

Načelnik Općine Selnica danas je otvorio žiro-račun posebne namjene pod nazivom: OPĆINA SELNICA – POMOĆ ZA OBITELJ ŽUNIĆ. Žiro-račun će biti aktivan od sutra, odnosno od 17.01.2020.

Donacije možete uplaćivati na IBAN računa: HR25 2340 0091 5110 5530 3, model i poziv na broj: HR00  7765, opis plaćanja: Donacija za obitelj Žunić.

Nakon realizacije akcije, nadamo se uspješne, Općina će angažirati odvjetnički ured za sastavljanje ugovora po kojem vlasništvo nad kupljenom kućom imaju isključivo djeca iz obitelji Žunić.

– Veselimo se zajedničkoj humanoj akciji! Svaka donacija je dobrodošla, piše na stranicama Općine Selnica.

Ostavi komentar