Međimurski cekeri iz Seljačke sloge Nedelišće na Riječkom karnevalu!

Članovi KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće i članovi njihove folklorne sekcije, te Puhački orkestar općine Nedelišće ove su godine prvi puta sudjelovali na velikom Riječkom karnevalu. Oni su tako prva grupa s područja Općine koja je sudjelovala na Međunarodnoj karnevalskoj povorci s ukupno 45 sudionika, a od ukupno 116 grupa u povorci su bili 21. po redu.

– Vratili smo se s novim iskustvom koje ćemo svakako još dugo pamtiti. Svojom “oblekom od luščija” istaknuli smo se u moru različitih kostima koji su prepravili Rijeku na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Riječki karneval je posebno iskustvo za nas. Žene iz udruge uložile su mnogo vremena i truda u izradu/pletenje kostima te nam je drago da su gledatelji i organizatori prepoznali naš trud. 

Drago nam je što smo bili dio ovako velike međunarodne povorke u kojoj su, osim hrvatskih predstavnika, sudjelovale grupe iz Japana, Njemačke, Litve, Italije, Srbije, Irske, Mađarske, Luxemburga, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, pa čak i daleke Indije. Svakako iskustvo koje se veselimo ponoviti, poručuju iz Udruge.

Ostavi komentar