Kulinarski okršaj u Donjoj Dubravi: Lovačko društvo Fazan ustupilo prvu nagradu

Danas, 8. srpnja u Sportskom parku Krbulja, Donja Dubrava, održan je prvi Dobravski kotlić, odnosno natjecanje u kuhanju bograča. Lovačko društvo Fazan bilo je organizator ovog gurmanskog spektakla koji je okupio ljubitelje kulinarskih umijeća iz lokalne zajednice.

Natjecanje je započelo u 15 sati i trajalo do 19 sati, a natjecale su se razne udruge i društva iz mjesta. Ocjenjivanje gulaša bilo je povjereno stručnom žiriju, koji su činili Neven Lisjak, Vladimir Štefić, Branka Češnjak i Mario Mikulan.

SRD „Štuka“ Donja Dubrava
Kuglački klub “Dubravčan”
UDVDR Donja Dubrava
Udruga umirovljenika Donje Dubrave
TK “Dubravčan”
Zaštitarsko-ekološka udruga “Senjar”
Puhački orkestar Općine Donja Dubrava
Udruga za uzgoj malih životinja “Međimurska lastavica” Donja Dubrava
NK “Dubravčan” Donja Dubrava

Lovačko društvo Fazan je osvojilo prvo mjesto, međutim, nesebično su odlučili odreći se prve nagrade. Nautički klub “Fljojsar” zaslužio je drugo mjesto Dobravskog kotlića, dok je KUD “Seljačka sloga” trećeplasirana ekipa.

LD Fazan Donja Dubrava
Nautički klub “Fljojsar” Donja Dubrava
Kulturno umjetničko društvo “Seljačka sloga” Donja Dubrava

Natjecatelji su osvojili nagrade, a one su bile sljedeće: prvoplasirana ekipa dobila je srnjaka i prijelazni pehar, drugoplasirana ekipa osvojila je pehar i 5 kg mesa, dok je trećeplasirana ekipa dobila pehar i 3 kg mesa.

Svi ostali sudionici natjecanja nisu otišli praznih ruku, već su primili zaslužene medalje za svoje sudjelovanje i trud koji su uložili u pripremu svojih gulaša.

Ovo natjecanje u kuhanju bograča donijelo je ne samo natjecateljski duh i strast prema gastronomiji, već i prijateljsku atmosferu među sudionicima. Svaka ekipa je uložila veliki trud i predstavila se s autentičnim okusima bograča, što je svima pružilo nezaboravan doživljaj.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE