Godišnja izložba članova Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog

stanko padaric
Jedan od izlagača je Stanko Padarić

Godišnja izložba članova Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog

Presjek stvaralaštva kroz godinu prikazuju članovi  Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga na Godišnjoj izložbi. Izložba se održava od 20. studenog do 2. prosinca 2020. godine u Multimedijalnoj dvorani i može se razgledati u radno vrijeme Muzeja.

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove izlažu: Damir Šalari, Stanko Padarić, Franjo Ružman Brko, Pavao Ružman, Stjepan Kerovec, Elona Ružman, Zvonimir Dolenec, Ivan Bermanec i Miljenko Kranjčec.

Likovna udruga Donjeg Međimurja Prelog prošle godine obilježila je 30 godina rada i djelovanja. Prva kolektivna izložba slika skupine slikara iz Preloga održala se je u Knjižnici i čitaonici u Prelogu, sadašnjem Domu kulture, a nekada „Kinu Kalnik“. Između ostalih izlagali su Ivan Haramija Hans, Božidar Žegarac, Franjo Ružman i Dragutin Blažinčić, u suradnji s Vinkom Mlinarcom koji je tada pomagao skupini tadašnjih omladinaca. Franjo Ružman sa svojim kolegama slikarima iz donjeg Međimurja, prvenstveno Damirom Šalarijem i Franjom Mustačom, osnovao je udrugu, Likovnu udrugu Donjeg Međimurja Prelog.

Ostavi komentar