10 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Zoran Turk imenovan prvim direktorom Turističke zajednice područja Mura i gorice

Nakon tri kruga natječaja u kojima nije izabran direktor Turističke zajednice područja Mura i gorice, jučer je Turističko vijeće u četvrtom krugu uvažilo jednu pristiglu prijavu, plan i program rada ocijenilo prihvatljivim i odabralo direktora.

Novi i prvi direktor je Zoran Turk iz Murskog Središća. On će tu dužnost vršiti na nepuno radno vrijeme i ostat će i na funkciji ravnatelja Centra za kulturu „Rudar“. Odluka se šalje na Ministarstvo turizma i sporta i po službenom imenovanju napravit će se sistematizacija radnih mjesta i raspisati natječaj za još jedno zapošljavanje unutar turističke zajednice.

Zoran Turk je i u funkciji ravnatelja Centra za kulturu „Rudar“ bio uključen u kreiranje turističkog sadržaja na području Murskog Središća. Autor je sadržaja postava Spomen doma rudarstva Cimper, koji je realiziran putem projekta Energy tour, a sadržajno je provodio i prekogranični projekt Cross cultural tool kit. Spomen domom rudarstva Cimper, koji je u prvoj godini bilježio više od 4.000 posjetitelja upravlja Centar za kulturu „Rudar“.

Aktivno je bio uključen i u prijavu projekta „Etno kuće – hiže murskoga čunara“ na prekogranični natječaj sa Slovenijom. Kao autor monografija o Murskom Središću, Vratišincu i povijesti rudarstva na širem području Murskoga Središća te poznavatelj povijesti Međimurja dobro poznaje povijesne vrijednosti koje imaju turistički potencijal, aktivno je uključen u brojna kulturna zbivanja, među ostalim i Murske cimere – državnu smotru hrvatske pučke drame koja okuplja kazalištarce iz cijele Hrvatske, a kao lokalni mještanin dobro poznaje i krajobraz oko Murskoga Središća – rijeku Muru, gorice, potok Brodec i ostale prirodne ljepote. Zoran Turk je i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, jedne od temeljih kulturnih institucija Međimurja.

Iako prošlih mjeseci bez direktora, Turistička zajednica područja Mura i gorice bila je aktivna u prijavi na natječaje, pa su tako osigurana sredstva za promo materijale i vizualni identitet, jesenske manifestacije i ono najvažnije, proširenu stvarnost za Spomen dom rudarstva Cimper.

Već ove jeseni stižu mnoge zanimljivosti. Prvi najavljeni koraci su u suradnji s gradonačelnikom Murskog Središća i predsjednikom turističke zajednice, Draženom Srpakom te načelnicima okolnih općina, Mihaelom Grbavcom, Pericom Hajdarovićom i Ervinom Vičevićom doraditi strategiju razvoja ovog područja.

 

Izvor i foto: GMS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE