Međimurski HSLS-ovci dogovarali taktiku za lokalne izbore

HSLS Ogranak Mursko Središće održao je svoj sastanak, a tom se prilikom sastalo na posebnoj sjednici i Županijsko vijeće HSLS-a te predstavnici Županijskog vijeća s predstavnicima ogranaka. Tema je bila lokalni izbori i pripreme za njih.

Zaključeno je da će, kao i uvijek, ogranci HSLS-a samostalno odlučiti o načinu izlaska na izbore, Županijsko vijeće će dati određene preporuke, no konačna odluka je na svakom ogranku.

Ogranak Mursko Središće zauzeo je stav da je spreman na eventualne dogovore o ulasku u koalicije ovisno o kompatibilnosti mišljenja kako i na koji način upravljati gradom vodeći prije svega računa o interesu grada i  građana, no liberali Murskog Središća započinju s pripremama za samostalni izlazak i kandidaciju svog čovjeka za gradonačelnika. HSLS je do sada dao tri vrlo kvalitetna gradonačelnika Murskog Središća i puno je duže uspješno upravljao gradom od bilo koje druge opcije.

Županijska organizacija HSLS-a je zauzela stav da će tijekom ožujka donijeti odluku o načinu izlaska na izbore te u kojim će jedinicama lokalne samouprave istaknuti svoje kandidate za čelna mjesta, tj. gradonačelnike i načelnike. Prema dosadašnjim analizama u između četiri i sedam jedinica lokalne samouprave HSLS ima osobe koje su spremne preuzeti odgovornost upravljanja jednicama.

Formiran je tim za pregovore s drugim strankama na razini Županijskog vijeća te pojedinih ogranaka.

Osim o izborima istaknuto je neprimjereno ponašanje u Pribislavcu te načinu socijalizacije romske populacije, razgovaralo se i o potrebi decentralizacije države te niz drugih tema. nakon službenog dijela nastavljeno je s ugodnim druženje u vrlo vedroj atmosferi.

HSLS Međimurske županije

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE