Jurica Novak posvećeno vodi ekipe OK Plavi Peklenica

Jurica Novak
Jurica Novak

Peklenica je oduvijek imala aktivan odbojkaški klub, a da se tradicija održi, svim se snagama, uz predsjednika Sašu Matića i blagajnika Damira Premužića bori trenutno nezaposleni mladi profesor geografije i povijesti iz Peklenice, Jurica Novak, koji je veliki ljubitelj odbojke i vrlo spretan i posvećen učitelj pa je po tome veoma značajan za Peklenicu.

Aktivan kao igrač u OK Plavi Peklenica još od 7. razreda, Jurica svoje vrijeme posvećuje i promociji ovog sporta među mladim igračima, kako curama tako i dečkima.

Trenutno trenira sve ženske ekipe u Peklenici koje se natječu u 3. ligi i u ligi pod nazivom Mala odbojka, gdje postižu zapažene rezultate.Treninzi se održavaju tri puta tjedno sa svakom ekipom, a u klubu je trenutno oko 35 djevojaka.

Ove je godine klub organizirao i Školu odbojke koja je trajala od 3. do. 7 srpnja, s u koju je bilo uključeno 18 cura rođenih od 2005. do 2009. godine, gdje su se pod Juričinim vodstvom učili osnovni elementi odbojke. Škola odbojke projekt je koji je podržao i Grad Mursko Središće, a u njegovu su se provedbu uključili sam gradonačelnik koji je za članove škole osigurao pizze i predsjednica Vijeća MO Peklenica Ivana Maltarić koja je sve uključene počastila sladoledom.

Svakako treba spomenuti i tradicionalni turnir u odbojci na pijesku koji se svake godine održava u lipnju, u sklopu Dana Peklenice, gdje Jurica također drži tri glavna kuta u organizaciji.

Iz razgovora s Juricom saznali smo da se najveći problemi javljaju kod animiranja dječaka da se počnu baviti odbojkom, jer u Međimurju nogomet je još uvijek među najpopularnijim sportovima. Susreću se i s problemom prostora za treninge za vrijeme zimskih mjeseci jer sportska dvorana u Murskom Središću nema dovoljno slobodnih termina.

Unatoč svim poteškoćama, Jurica i ostatak kluba ne odustaju, već pronalaze načine da mladi zavole ovaj lijep sport što zaslužuje svaku pohvalu. Želimo im da se vinu do najviših sportskih visina za što će uskoro dobiti priliku na Sportskim igrama mladih na koje su se plasirale djevojčice Iva Hranilović i Klara Škvorc, a koje će se održati u Splitu od 5. do 7. kolovoza ove godine gdje će Jurica biti njihov voditelj.

(as)

Ostavi komentar