U Centru za kulturu Rudar pogledajte glazbenu triler komediju ‘Bijeg u Delanec’

U nastavku prenosimo priopćenje Grada Mursko Središće.

Bogato kazališno proljeće u Centru za kulturu „Rudar“ nastavlja se predstavom umjetničke organizacije Teatar Canta koju sačinjavaju poznata lica hrvatskog glumišta i glazbe – Bijeg u Delanec. Riječ je o glazbenoj triler komediji koja je na rasporedu u subotu, 18. svibnja u 20:00. Cijena ulaznice je 6,00 eura i mogu se kupiti putem web stranice https://czk-rudar.hr/#details?st=71&po=2024-05-18 ili na blagajni neposredno prije same predstave.

O predstavi
  • Autor: Damir Horvat
  • Redatelj: Marija Antić
  • Glazba: Damir Horvat
  • Predstava je: Arhiva
  • Izvođači: Sara Blažić, Filip Sever, Josip Roša i Damir Horvat

Glazbena triler komedija Bijeg u Delanec

Josip se dan prije svog vjenčanja zamjeri opasnom poduzetniku. Bježi glavom bez obzira u Zagorje, u DELANEC. Naš mali čovjek samo želi život s voljenom, ali nesretnim slučajem biva upleten u sumnjivu političko-poduzetničku igru.

Glavni negativac, primjerak je poratne tranzicije – oprao je svoju krvavu lovu u farmaceutskoj industriji, ali još uvijek se od same krvi ne može oprati. Njegova ljubav prema pudlu, uzdignuta je na pijedestal idealne savršene ljubavi. Ne govori li to moždao prisutnoj tendenciji u društvu da dajemo prednost jednostavnim odnosima, sa životnijima jer za složene odnose sa ljudskim bićima nismo sposobni?

Našem glavnom junaku treba pomoć! On je dobiva i to uvijek iz krajnje neočekivanog izvora.

Ovo je komedija situacije (zamjena karaktera) u strukturi, ali u ideji ovo je politička satira. Groteska, pretjerivanje, obilje, igra rodova, songovi, apsurd…sve to u službi predočavanja  društveno-političko, svjetonazorske i etičke pozicije u kojoj se trenutno nalazimo.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE