Stranka Pametno traži da se molitelji udalje od bolnica

Stranka Pametno
Stranka Pametno traži da se molitelji udalje od bolnice

Po uzoru na njemački grad Frankfurt, stranka Pametno uputila je Gradskom vijeću grada Čakovca prijedlog Zaključka o zaštićenoj zoni bez okupljanja i prosvjeda ispred bolnica i zdravstvenih ustanova a kojim bi se predstavnici  klerikalne inicijative 40 dana za život, tzv. molitelji, udaljili od čakovečke bolnice te, eventualno,ostalih zdravstvenih ustanova.

– Službeno smo zatražili da se pripadnici ove inicijative udalje minimalno 150 metara od bolnice i zdravstvenih ustanova te da 40 dana mole dovoljno daleko od istih. Smatramo da nije u redu  svojim prisustvom i tzv. dobrom namjerom, uznemiravati žene koje dolaze na savjetovanje – kaže Marko Vresk, predsjednik čakovečkog Ogranka stranke Pametno i dodaje – Sam čin dolaska u bolnicu ili drugu zdravstvenu ustanovu tim je ženama vrlo osoban o čemu nitko nema pravo suditi. Ovakvi skupovi pred samim ulazima, sa slikama medicinskih zahvata i porukama su, za žene koje su već dovoljno traumatizirane svojom situacijom, nepotrebni su i uvredljivi. U 21.stoljeću nitko nema pravo ugroziti slobodu žene da pristupi javnoj ustanovi i zdravstvenoj usluzi koja je zajamčena svim našim zakonima.

Zaštita ljudskih prava vrijednost je koja se nigdje u Hrvatskoj ne smije dovesti u pitanje, što je u ovom slučaju vrlo upitno – zaključio je Vresk i napomenuo kako je dopis prijedloga Zaključka, osim Čakovcu, upućen i drugim hrvatskim gradovima u kojima su molitve organizirane.

 

Ostavi komentar