Saborska zastupnica Boška Ban Vlahek: Međimurci više neće upravljati svojom bolnicom?

Saborska zastupnica Boška Ban Vlahek šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

Pokažimo da Međimurci znaju upravljati svojim institucijama kako su to znali i do sada te da zaslužuju imati SVOJU Županijsku bolnicu.

Ministarstvo zdravstva je kroz Izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti pokrenulo postupak preuzimanja većine zdravstvenih ustanova sa jedinica regionalne samouprave na državu. Županijska bolnica Čakovec do sada je bila u nadležnosti Međimurske županije, pa su Međimurci, koji su tu bolnicu i izgradili vlastitim doprinosom, imali i prava njome upravljati. 

Međimurska županija je čitav niz godina kao osnivač bolnice ulagala u dogradnju i opremanje bolnice kako bi naši Međimurci imali najbolju zdravstvenu zaštitu te se mogli ponositi činjenicom da Županijska bolnica Čakovec zbrinjava cjelokupno stanovništvo Međimurske županije, kao i stanovnike okolnih županija. 

Osim što se centralizacijom zdravstvenog sustava i oduzimanjem bolnice Međimurskoj županiji oduzima mogućnost odlučivanja na lokalnoj razini, to bi bio prvi korak ka funkcionalnom spajanju više županijskih bolnica, čime bi Međimurci izgubili do sada ostvarene mogućnosti liječenja u vlastitoj bolnici. 

Prema posljednjim izjavama ministra pravosuđa i uprave, Ivana Malenice uskoro će nam ukinuti i županiju! Ako nam uzmu bolnicu, da li je sljedeći korak ukidanje županije?

Pokažimo da Međimurci znaju upravljati svojim institucijama kako su to znali i do sada te da zaslužuju imati SVOJU Županijsku bolnicu!

Moj glas za preuzimanje bolnice od strane države u Hrvatskom saboru neće dobiti te ujedno pozivam sve naše saborske zastupnike da po ovoj temi glasaju kao Međimurci, a ne kao HDZ-ovci ili SDP-ovci!!!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE