Romano Bogdan novi je ravnatelj Centra za kulturu Čakovec!

Romano Bogdan
Romano Bogdan

Romano Bogdan novi je ravnatelj Centra za kulturu Čakovec kojem je pripao četverogodišnji mandat. Ravnateljsku funkciju je preuzeo od Ladislava Varge. Romano je krenuo s vatrenim krštenjem jer je ravnateljstvo započeo u vrijeme pandemije kad su svi kulturni događaji na mirovanju. 

– Po muci se poznaju junaci, tako je krenuo i moj četverogodišnji mandat. Centar za kulturu će krenuti putem francuskog modela  otvorenih centara za kulturu koji su za lokalnu zajednicu bolje primjereniji, rekao je novi ravnatelj, te dodao kako će se vratiti vrijeme Čakovec četvrtkom na kojem će gostovati ne samo glumci i predstave iz velikih kazališta, već i naši domaći, lokalni umjetnici koji će imati priliku svoje prve korake napraviti upravo ovo. Ovo je posebno važno za mlade koji se žele baviti glumom i kazalištem. 

Centar za kulturu Čakovec čeka dozvolu za kino prikazivanje, te preporuke stožera koliko publike će moći biti u dvorani. Uskoro dolaze i preporuke za predstave i glumce kojima ovo razdoblje pandemije teško pada. 

– Glumci su kao sportaši, ako ne treniraju na sceni nakon mjesec dana u laganom su opadanju i van forme. Čekamo preporuke za programe na otvorenom, kino, predstave, tako da smo svi u niskom startu. Do toga smo dio vremena na webu i u nevidljivom prostoru, ali reakcije imamo. Nadamo se da će ovo sve brzo proći, jer kultura i umjetnici su kao ribe koje ne mogu bez vode. Bez bliskog dodira s publikom je teško, rekao je novi ravnatelj o trenutnom stanju u čakovečkoj kulturi. 

Pripreme za jesen su već tu. Javljaju se velike dileme, kako je istaknuo ravnatelj, hoće li korona vratiti, te hoće li ugovarati velike programe. 

– Ne možemo svjesno ići u neke velike financijske gubitke, okrenut ćemo se nezavisnim glumcima, onima koji su zapravo u ovoj pandemiji najviše pogođeni. Tako da ćemo neke programe odraditi s nezavisnim umjetnicima u narednom jesenskom periodu, zaključio je novi ravnatelj.

Ostavi komentar