Premašene prošlogodišnje brojke polaznika kampova: Traju rukomet i džudo

Ljetni kampovi Čakovec rukomet

Čakovečki osnovnoškolci još jednom imaju prilike upoznati čari rukometa.

Naime, od ponedjeljka pa do subote u dvorani 2. OŠ Čakovec na rasporedu je kamp iz rukometa. Bit će to drugi rukometni kamp ovog ljeta. Nositelj prvog, u lipnju bio je ŽRK Zrinski, a ovog u kolovozu MRK Čakovec. No, na oba kampa i muški i ženski klub surađuju, pa se na njih mogu odazvati i djevojčice i dječaci.

Voditelj rukometnog kampa, bivši prvoligaški igrač, a danas trener Davor Varga oduševljen je odazivom.

“Ove godine okupilo smo 120 djece. Svake godine taj broj se povećava, a zanimljivo je kako imamo podosta djece koja se uopće ne bave rukometom” rekao je Varga objasnivši kako će tim mališanima biti puno lakše pratiti naše rukometaše i uživati u prijenosu utakmica.

“Zajedno sa ŽRK Zrinski se dogovaramo, izmjenjujemo se u dvorani koja je svakog dana puna šest sati” naglasio je.

Zbog velikog odaziva, a zahvaljujući lijepom vremenu, oni nešto stariji koji već treniraju rukomet koriste vanjske terene.

Istovremeno se u dvorani na čakovečkoj streljani provodi kamp iz džuda. Provoditelj kampa je Judo klub Zrinski, a voditelj Milovoj Bujanić je rekao kako se svaki početak učenja džuda uvijek započinje padovima.

“Djeca moraju znati kako pasti. To im ne koristi samo u džudu, nego i tijekom cijelog života drastično smanjujući ozljede. Nakon što su apsolvirali padanje krenuli smo s tehnikama na parteru poput zahvata držanja i načina oslobađanja iz tog zahvata. Također smo odradili kretanje u stojećem položaju i osnovni gard. Pokazali smo im i jedno bacanje. Za sada uvježbamo bacanje kada je protivnik na koljenima, a krajem tjedna ćemo savladati i kada protivnik stoji” izjavio je.

Do kraja projekta “Svaki tjedan sport jedan” uz džudo i rukomet preostalo je još pet sportskih kampova, a već sada su premašene prošlogodišnje brojke polaznosti.

Ostavi komentar