Macanov dom i vanjski tereni puni učenika koji su stigli na kamp iz gimnastike

Svaki tjedan sport jedan Čakovec gimnastika

Čakovečka ljetna sportska priča ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” nastavlja se kampom iz gimnastike.

Trinaestu godinu zaredom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, a trenerica kluba Marija Jurak Bošnjak kazala je kako je odaziv djece iznad svih očekivanja.

“Bilo je najavljeno oko 100 školaraca, ali nam se odazvala i skoro 50% posto više od tog broja. Zbog toga nam je poprilična gužva u Macanovom domu, ali koristimo i vanjske terene pa uspijevamo odraditi sve planirane aktivnosti” rekla je Jurak Bošnjak i još jednom pohvalila veliki interes za ovaj bazičan sport.

Polaznici su podijeljeni u šest grupa s kojima radi šest trenera na šest postaja. Na šest sprava kroz 15 minutne programe polaznike uče osnovama gimnastike.

“Potvrđujemo da smo grad sporta, ali i grad gimnastike. Upravo su kampovi vrlo često prvi dodir djece s gimnastikom i nakon toga odluče trenirati baš ovaj sport. Tko zna, možda se među njima skriva novi Filip Ude ili nova Tijana Tkalčac” zaključila je trenerica u najtrofejnijem čakovečkom sportskom klubu.

Ljetni sportski kampovi održavaju od 2006. godine, a organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca dok je pokrovitelj Grad Čakovec. Ove godine projekt je uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog športa Središnjeg državnog ureda za šport. Svaki sudionik kampova ima osigurano bezalkoholno osvježenje i dobiva majicu. Podsjetimo kako će polaznici koji će imati najviše sudjelovanja na kampovima biti proglašeni najsportašima na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja Najsportaša Grada Čakovca za 2018.

Ostavi komentar