Ima li Ljerka Cividini HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu u džepu rješenje za nadvožnjak?

Ljerka Cividini
Ljerka Cividini

Prošlotjedna pretpostavka koju smo objavili na našem portalu i tiskanom izdanju Međimurskih novina pokazala se potpuno točnom. Ljeka Cividini, sadašnja ravnateljica ŽUC-a, i službeno je predstavljena kao kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Čakovca.

– Za pametno upravljanje trebate i pametnu strukturu i ekipu za koju vjerujem da Grad Čakovec ima, ali vjerujem da je potreban i menadžment koji će ih voditi. Treba imati volju i ambicije koje mi imamo i dobre suradnike, istakla je na predstavljanju Ljerka Cividini. Građani se moraju dobro osjećati u svom gradu. U životu je jako važno da prepoznate kad je vrijeme da odete. Grad mogu pokrenuti i preokrenuti nezadovoljni građani i oni koji imaju optimizam da se to može promijeniti. To će biti puno lakše uz podršku Međimurske županije koja neće izostati uz naše vođenje grada. Ne želim biti gradonačelnica ni lijevo ni desno orjentiranih građana već svih sugrađana. Na potpisivanje koalicijskog sporazuma, dogovora i pregovora pozivam sve zainteresirane stranke udruge, građane i građanke koji prvenstveno imaju želju, ideju i volju unijeti promjenu u naš grad – kazala je Ljerka Cividini.

Za sada još nisu predstavljeni njezini budući zamjenici, već su samo uputili otvorenu javnu ponudu za kandidate, što je potpuna novina u političkoj praksi.

Službena objava kandidature Ljerke Cividini za gradonačelnicu obavljena je na javnom prostoru, na rubu perivoja na križanju Novakove i Vukovarske ulice s nadvožnjakom kao kulisom u pozadini.

Naime, nadvožnjak je u kampanju za Čakovec unio Matija Posavec, spočitavajući sadašnjoj čakovečkoj vlasti da ništa nisu učini za njegovu sanaciju.

No priča o nadvožnjaku ima dužu povijest. Temeljem zakona prije nekoliko godina Čakovec je moram preuzeti 65 kilometara cesta kroz grad među kojima i derutni nadvožnjak. Ljerka Cividini kao ravnateljica ŽUC-a je u to doba za Međimurske novine u broju od 1. lipnja 2012. godine izjavila. – Sanirat ćemo nadvožnjak. Iskoristili smo prigodu na predstavljanju da je pitamo za to obećanje iz 2012. godine.

– Dakle, 2012. godine ŽUC je prenijela temeljem odluke Vlada ceste na području grada u nadležnosti Čakovca. Pregovori prije samog preuzimanja cesta na području grada započeli su s ondašnjim gradonačelnikom Brankom Šalamonom i županom Ivicom Perhočom. Odrađeno je nekoliko dogovora i razgovora u Hrvatskim cestama i Ministarstvu prometa, pomorstva i infrastrukture, no nažalost nije nastavljen kontinuitet oko razgovora. ŽUC više nije imao nadležnosti u samoj sanaciji nadvožnjaka, kazala je Cividini.

Ukoliko dođemo na vlast u Čakovcu ponudit ćemo rješenje za sanaciju, istakla je Ljerka Cividini.

Znači li to da imate rješenje u džepu na koji način sanirati nadvožnjak da se se ne daj Bože uruši ili netko strada, bilo je novinarsko pitanje.

– Tako je, u idućem periodu kad ćemo biti na čelu grada sanirati ćemo  nadvožnjak, rješenje ima – odlučna je Ljerka Cividini.

Ostavi komentar