Grad Čakovec uplatio 40 tisuća kuna za stradale u potresu

Prelog za Petrinju
29.12.2020., Petrinja - Posljedice jakog potresa jacine 6.3 po Richteru pogodio je Petrinju, Sisak i okolicu te nanio veliku stetu. Photo. Slavko Midzor/PIXSELL

Iz Grada Čakovca stiglo je priopćenje koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

Jučerašnji potres epicentar je imao na području Sisačko-moslavačke županije, gdje su zabilježene i najveće materijalne štete. Brojni pojedinci, udruge i poduzeća s područja Grada Čakovca organizirali su se već u prvim satima nakon udara, te poslali materijalnu ili financijsku pomoć ili osobno otišli pomoći u raščišćavanju ruševina. Pomaganju stradalom području priključio se i Grad Čakovec.

Gradonačelnik je odlučio novac koji je bio u proračunu predviđen za doček Nove godine preusmjeriti za pomoć najstradalijim gradovima, a to su Glina i Petrinja. Na njihove račune uplaćeno je po 20.000 kuna. Kako je rekao, u kontaktu je sa svojim kolegama na potresom najugroženijim  području.

– Pozorno pratimo što se događa na terenu, te ćemo, ovisno o potrebama i dalje pomagati. pozivam sve stanovnike Čakovca da ponovo pokažu svoje veliko srce te na bilo koji način pomognu stradalima na Banovini. Zahvaljujem se i onima koji su to već učinili te pokazali da se u nesrećama poput ovih možemo osloniti jedni na druge.

Ostavi komentar