Grad Čakovec poziva gradske i sportske udruge na Javne pozive za iduću godinu!

U prostorijama Gradskih bazena Marija Ružić održana je konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač još jednom podsjetio gradske udruge na objavljene Javne pozive za sufinanciranje projekata i programa udruga na području Grada te u mjesnoj samoupravi.

Tako je 10. prosinca raspisan Javni poziv za zadovoljavanje potreba u društvenim djelatnostima i u mjesnoj samoupravi, a 23. prosinca Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca raspisala je Javni poziv za zadovoljavanje potreba u sportu. Prva dva poziva otvorena su do 10. siječnja, a treći do 21. siječnja 2020. godine. Za zadovoljavanje potreba u društvenim djelatnostima predviđeno je 5.848.000 kuna, za mjesnu samoupravu 2.047.700, a za sport 2.320.000 kuna. Ukupno je to 10.215.700 kuna, što je najviše do sada.

Gradonačelnik Kovač je naglasio kako je Grad Čakovec u ovoj godini preko javnih poziva financirao preko 400 raznih projekata i programa, a očekuje se da će ta broja u idućoj godini biti još veća. 

– Udruge su prepoznale ovakav način raspodjele sredstava, te više u stvari nemamo problema oko procedure, provođenja i pravdanja izvođenih sredstava. Čakovec je bio prva JLS u Međimurju koja je počela javna sredstva dodjeljivati na način propisan zakonom, te je i tu jedan od razloga što smo tako dobro ocijenjeni i od revizije i na brojim nezavisnim istraživanjima koja mjere transparentnost rada uprave, zaključio je Kovač.

Novost za iduću godinu je posebni program Europski grad sporta, za što je u gradskom proračunu osigurano 100.000 kuna kojima će se poduprijeti programi posebno namijenjeni ovom projektu, nositelju slogana Sport svima.

Na samom je kraju gradonačelnik Kovač još jednom pozvao sve udruge, njih petstotinjak, da se sa svojim programima i projektima jave, kako bi i iduće godine mogli provoditi svoje aktivnosti. Sva je potrebna dokumentacija objavljena na gradskim mrežnim stranicama, a udruge ju mogu podići i u Gradskoj upravi. Također, djelatnici Upravnog odjela su tijekom trajanja javnog poziva na raspolaganju za sve potrebne informacije i pojašnjenja.

Ostavi komentar