Djeca na drugoj Športko suboti naučila sve o atletskom troboju

Športko atletski troboj

Dvorana 1. osnovne škole u Čakovcu gotovo da je ove subote prijepodne, 31. ožujka, bila pretijesna za više od 100-tinjak mališana i njihovih roditelja na drugoj sportskoj suboti u sklopu serijala Športko.

Dobra atmosfera od prije tjedana dana i početka Športka sa sportskom subotom i tenisom preselila se i na atletiku.

Druga od sedam postaja akcije koja je namijenjena predškolcima bila je posvećena atletskom troboju. Ovog puta je Udruga za šport djece i mladeži mališanima prezentirala trčanje, bacanje i skakanje.

Kako je objasnila tajnica Udruge, Tea Kolarić cilj cijelog serijala je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti.

„Ove subote tako su se upoznali s kraljicom sportova i to kroz trčanje na 20 metara, bacanjem loptica u cilj i skakanjem u dalj iz mjesta. Moramo ih pohvaliti jer su se svojski potrudili i demonstrirali su razvijenu motoriku“ rekla je Kolarić.

Osim brojnih mališana nasmijani su bili i njihovi roditelji. Sa tribina su pružali glasnu podršku svojoj dječici te zajedno s njima uživali u sportskom provođenju kišnog prijepodneva. Među zadovoljnima su i Tanja Mesarić i Petra Ereiz. Ponosne majke Jaka i Emily oduševljene su serijalom.

„Ovo je jako dobro za vrtićku djecu jer stječu zdrave sportske navike, a pomaže nam pri otkrivanju koji sport im leži kako bi se kasnije lakše mogli odlučiti kojim će se baviti“ izjavila je Tanja dok je Petra nadodala kako su Športko subote odlična prilika da se i roditelji malo opuste i međusobno popričaju.

„S našom djecom se bave profesori tjelesne i zdravstvene kulture, stručni treneri i apsolventi kineziologije. Ona su u stručnim rukama, a mi možemo sve pratiti i paralelno voditi naše male razgovore. A svi koji imaju malu djecu znaju koliko su rijetke i zato važne te male minute“ naglasila je Petra.

I roditelji i djeca do kraja serijala moći će se zabavljati tijekom još pet Športko subota. Sljedeća na rasporedu je za tjedan dana, kada će na istoj lokaciji, u dvorani 1. OŠ Čakovec, mali sportaši moći upoznati još jedan bazičan sport – gimnastiku. 7. travnja u gimnastičkom četveroboju pravit će kolut naprijed i nazad, hodati po gredi i visjeti na ručama.

Ostavi komentar