Čakovec dobio novi nogometni klub u kojem sve pršti od mladosti

Momčad Nogometna škola Međimurje-Čakovec
Momčad Nogometna škola Međimurje-Čakovec

U Čakovcu je novoosnovani nogometni klub imao svoj prvi službeni nastup.

Na SRC Mladost pred stotinjak gledatelja u kup utakmici Međimurskog nogometnog saveza mladi igrači Nogometne škole Međimurje-Čakovec izgubili su od iskusnijih igrača BSK-a iz Belice rezultatom 1:3.

Za klub mahom nastupaju 16 i 17-godišnjaci pod vodstvom iskusnog trenera Drage Naranđe i u svom prvom nastupu nisu razočarali.

Ovim potezom, odnosno osnivanjem seniorske ekipe u okviru NŠ Međimurje i uključivanjem u prvenstvene i kup utakmice u kategoriji seniora želi se omogućiti mladim igračima da čim prije sazru.

U suradnji sa starijim bratom NK Međimurjem, pratit će se njihov razvoj i oni najbolji i najperspektivniji dobit će priliku da zaigraju u prvoj momčadi čakovečkog trećeligaša.

Mladići iz NŠ Međimurje-Čakovec natjecanje će započeti u najnižem rangu u Trećoj županijskoj ligi i pokušat će već u prvoj sezoni zauzeti prvo ili drugo mjesto koje vodi u viši rang.

Osnivanje seniorske ekipe, kako kažu čelnici kluba predsjednik Dean Panić i voditelj škole Hrvoje Goričanec, ima najmanje dva opravdana razloga.

Kao prvo, da bi mlađe dobne kategorije koje se natječu u regiji Sjever (limači, mlađi i stariji pioniri) mogle i dalje nastupati uvjet je bio da iza njih stoji nogometni klub koji ima seniore.

Time se omogućava da kao i u primjeru Slaven Belupa i Koprivnice, ulazne mlađe kategorije igraju za nogometnu školu, a izlazne za NK Međimurje u kvalitetnom rangu natjecanja.

Drugi razlog je taj da mladi igrači koji igraju za seniorski sastav nogometne škole treniraju najmanje četiri puta tjedno s iskusnim trenerom, stječu još veća iskustva i podražaje u srazu sa seniorskim ekipama i trasiraju si brži put prema prvoj ekipi.

Osim toga, mladići iz nogometne škole igrat će u još jednom natjecanju. U toku tjedna i drugu godinu zaredom nastupat će u “European juniors league” gdje će igrati protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske i ekipa susjednih država – Slovenije, Mađarske i Austrije.

Prvu utakmicu u ovom natjecanju imaju protiv austrijskog prvoligaša Mattersburga u Čakovcu za dva tjedna.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar