BOŽO PETROV posjetio Porcijunkulovo i dao jasnu poruku: 60 kuna više neće pomoći nikome!

Božo Petrov i Robert Podolnjak
Božo Petrov i Robert Podolnjak

Na čakovečku špicu stigli su predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov i saborski zastupnik dr. sc. Robert Podolnjak, kako bi održali konferenciju za novinare o mjerama koje Most poduzima u sklopu svog Pokreta ostanka kako bi pomogao obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

-Smatramo da postoje dobri razlozi za ostanak u Hrvatskoj, jer građani nigdje neće imati tako dobro mjesto za život koje se može napraviti takvim. Zato smo i pokrenuli niz inicijativa, a svatko za svoje strane radi sve što je moguće. Tako lokalna samouprava može napraviti ovakvu vrhunsku manifestaciju kao što je Porcijunkulovo, a s druge strane mi kao saborski zastupnici dužni smo raditi zakonske inicijative koje mogu pripomoći da ljudi odluče ostati u Hrvatskoj, poručio je Božo Petrov u centru Čakovca. 

Osvrnuo se na niz inicijativa iz područja poduzetništva, poput ukidanja poreza na dobit, kao i drugačije oporezivanje dohotka i doprinosa. Kao neke od rješenja ponudio je rješavanje javne uprave, sređivanje administrativnih i birokratske procedure, kao i parafiskalne namete koji u ovom trenutku pritišću poduzetnike.

-Najave koje je dala Vlada su toliko male da se ne mogu nazvati reformom. Nitko mi ne može reći da će građani biti zadovoljniji s 60 kuna više mjesečno. Trebaju se napraviti puno radikalnije reforme, koje trebaju ići u smjeru poduzetnika i njihovih zaposlenika koji imaju pravo živjeti zadovoljno i dostojanstveno.

FOTO: Zlatko Vrzan

 

 

 

 

Ostavi komentar